Jídelníček

Od 15.4.2024 do 19.4.2024

Pondělí
Dopolední svačina: Ovocný jogurt,cereálie,ovoce,mléko,čaj 1,7,6,8
Polévka: Česnečka s bramborem a krutonky 1,6,11,8,9
Hlavní jídlo: Rybí filátko na bylinkovém másle,brmbor,salátek,šťáva 1,6,7
Odpolední svačina: Tmavý chléb,pomazánka žervé,zelenina,čaj 1,7,6,8,11

Úterý
Dopolední svačina: Rýžový chlebíček,pomazánka tvarohová s bylinkami,ovoce,mléko,čaj 1,6,7,8,11
Polévka: Jarní se zavářkou 1,7,9
Hlavní jídlo: Tarhoňa s kuřecím masem a italskou směsí,sypané sýrem,šťáva 3,7,
Odpolední svačina: Chléb žitánek,vajíčková pomazánka,zelenina,čaj 1,3,7,8

Středa
Dopolední svačina: Karlovarský rohlík s máslem,mléko,ovoce,čaj 1,7,11
Polévka: Krupicová s vejcem 1,3,9
Hlavní jídlo: Vepřové nudličky na hříbkách,voňavá rýže,šťáva 1
Odpolední svačina: Chléb,pomazánka cottage s tuňákem,zelenina,čaj 1,4,6

Čtvrtek
Dopolední svačina: Donut s polevou,kakao,ovoce,čaj 1,3,7,8
Polévka: Drůbeží vývar s pohankou 1,9
Hlavní jídlo: Kuřecí nugetky,vařený brambor,zeleninka,šťáva 1,3,6,7,8,11
Odpolední svačina: Chléb,pomazánka vitamínová s mrkví,zelenina,čaj 1,7,11

Pátek
Dopolední svačina: Křupavé musli s ořechy,mléko,ovoce,čaj 1,7,8,6
Polévka: Krémová zeleninová s krutonky 1,9
Hlavní jídlo: Mexický fazolový kotlík,žitný chléb,šťáva 1,6,8,11
Odpolední svačina: Celozrnný trojhránek,pomazánka dýňová,ovoce,čaj 1,6,7,8,11

 

Změna jídelníčku vyhrazena

 

Označování alergenů je legislativně stanoveno na datum od 13.12.2014 v souladu s potravinovým právem

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek – nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejna (arašídy) a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Dětem i zaměstnancům je poskytována plnohodnotná a vyvážená strava dle výše uvedených předpisů pro školní stravování. Je zachována vhodná skladba jídelníčku, dodržována technologie přípravy pokrmů a nápojů. Konceptem zdravého stravování není pouze konzumace ovoce, zeleniny a racionální výživy, ale i konzumace masa, ryb, mléka, cukru, luštěnin a dalších potravin, jejichž spotřebu v rámci spotřebního koše vedoucí školní jídelny měsíčně vyhotovuje.

Děti mají po celý den zajištěn pitný režim a mezi jídly jsou dodržovány vhodné intervaly. Dopolední svačina je podávána v 9 hodin, oběd ve 12 hodin a odpolední svačina v 15 hodin.

Provoz školní jídelny se řídí:

  • Vyhláškou č. 107/2005Sb. – O školním stravování
  • Zákonem č. 561/2004Sb. – Školským zákonem ve znění pozdějších předpisů
  • Zákonem č. 258/2000Sb. – O ochraně veřejného zdraví ve znění pozdějších předpisů
  • Vyhláškou č. 343/2009Sb. – O hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých
  • Nařízením Evropského parlamentu č. 852/2004 – O hygieně potravin
  • Metodikou spotřebního koše
  • Systémem HACCP (systém kritických bodů)