Pondělí
Dopolední svačina:
Polévka:
Hlavní jídlo: Velikonoční pondělí
Odpolední svačina:
Úterý
Dopolední svačina: Ovocný jogurt,cereálie,ovoce,čaj 1,3,7,8
Polévka: Drůbeží vývar s nočky 1,3,9
Hlavní jídlo: Špecle s lososem a bylinkymi,šťáva,voda 1,3,7
Odpolední svačina: Rohlík pomazánka s ředkvičkou,zelenina,čaj 1,7
Středa
Dopolední svačina: Chléb,žervé s polníčkem,mléko,ovoce,čaj 1,7,8
Polévka: Bramboračka s hříbky 1,7,9
Hlavní jídlo: Jablkovo-tvarohová žemlovka,mléko,voda 1,3,7,8
Odpolední svačina: Žitný chléb,pomazánka cizrnová s mrkví,zelenina,čaj 1,7,8
Čtvrtek
Dopolední svačina: Domácí bublanina s kousky čokolády,kakao,ovoce,čaj 1,3,7
Polévka: Rajská se zavářkou 1,7
Hlavní jídlo: Kuřecí masíčko v baby karotce,brambor,voda
Odpolední svačina: Celozrnná kaiserka,jahodové mléko,ovoce,čaj 1,7,8
Pátek
Dopolední svačina: Šlehaný dezertík,piškoty,ovoce,mléko,čaj 1,7,8
Polévka: Masový vývar s libečkem 9
Hlavní jídlo: Mexický fazolový kotlík,celozrnný chléb,šťáva 1,7,8
Odpolední svačina: Cereální tyčinka,kysaný nápoj,mléko,ovoce,čaj 1,7,8
Změna jídelníčku vyhrazena
Označování alergenů je legislativně stanoveno na datum od 13.12.2014 v souladu s potravinovým právem
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
- Obiloviny obsahující lepek – nejedná se o celiakii, výrobky z nich
- Korýši a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
- Vejce a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
- Ryby a výrobky z nich
- Podzemnice olejna (arašídy) a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Celer a výrobky z něj
- Hořčice a výrobky z ní
- Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
- Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
- Měkkýši a výrobky z nich
Dětem i zaměstnancům je poskytována plnohodnotná a vyvážená strava dle výše uvedených předpisů pro školní stravování. Je zachována vhodná skladba jídelníčku, dodržována technologie přípravy pokrmů a nápojů. Konceptem zdravého stravování není pouze konzumace ovoce, zeleniny a racionální výživy, ale i konzumace masa, ryb, mléka, cukru, luštěnin a dalších potravin, jejichž spotřebu v rámci spotřebního koše vedoucí školní jídelny měsíčně vyhotovuje.
Děti mají po celý den zajištěn pitný režim a mezi jídly jsou dodržovány vhodné intervaly. Dopolední svačina je podávána v 9 hodin, oběd ve 12 hodin a odpolední svačina v 15 hodin.
Provoz školní jídelny se řídí:
- Vyhláškou č. 107/2005Sb. – O školním stravování
- Zákonem č. 561/2004Sb. – Školským zákonem ve znění pozdějších předpisů
- Zákonem č. 258/2000Sb. – O ochraně veřejného zdraví ve znění pozdějších předpisů
- Vyhláškou č. 343/2009Sb. – O hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých
- Nařízením Evropského parlamentu č. 852/2004 – O hygieně potravin
- Metodikou spotřebního koše
- Systémem HACCP (systém kritických bodů)