Jídelníček

Od 22.4.2024 do 26.4.2024

Pondělí
Dopolední svačina: Ovocný jogurt, piškoty, ovoce, mléko, čaj 1/7
Polévka: Hráškový krém s krutony 1/7
Hlavní jídlo: Kuřecí nudličky na tandori masala, rýže, malinová šťáva 1/7
Odpolední svačina: Chléb s vitamínovou pomazánkou, okurka, čaj 1/7/9

Úterý
Dopolední svačina: Houska se sýrovou pomazánkou, okurka, mléko, čaj 1/7
Polévka: Drůbeží vývar se strouháním 1/3/7
Hlavní jídlo: Rozlítaní ptáčci z vepřového masa, bulgur, ovocná šťáva 1/3/7
Odpolední svačina: Chléb s bylinkovým máslem, zelenina, čaj, mléko 1/7

Středa
Dopolední svačina: Bageta s masovou pomazánkou, hroznové víno, čaj 1/4/7
Polévka: Dýňová polévka s tymiánem 1/7
Hlavní jídlo: Krůtí ragú s těstovinami, ovocná šťáva 1/7
Odpolední svačina: Houska s mrkvovou pomazánkou, rajče, mléko, čaj 1/7

Čtvrtek
Dopolední svačina: Rohlík s pomazánkovým máslem, ovoce, mléčný nápoj, čaj 1/7
Polévka: Hovězí vývar s kuskusem a zeleninou 1/9
Hlavní jídlo: Rybí karbanátky s máslovými bramborami, zelenina, čaj citronový 3/4/7
Odpolední svačina: Chléb s celerovou pomazánkou, zelenina, mléko, čaj 1/7/9

Pátek
Dopolední svačina: Bageta s pažitkovým pomazánkovým máslem, mléko, citrónový čaj 1/7
Polévka: Zeleninová polévka 1/7
Hlavní jídlo: Znojemská omáčka s krůtím masem, kuskus, ovocná šťáva 1/3/7
Odpolední svačina: Makovník s jablky, mléko, čaj 1/3/7

 

Změna jídelníčku vyhrazena

 

Označování alergenů je legislativně stanoveno na datum od 13.12.2014 v souladu s potravinovým právem

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek – nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejna (arašídy) a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Dětem i zaměstnancům je poskytována plnohodnotná a vyvážená strava dle výše uvedených předpisů pro školní stravování. Je zachována vhodná skladba jídelníčku, dodržována technologie přípravy pokrmů a nápojů. Konceptem zdravého stravování není pouze konzumace ovoce, zeleniny a racionální výživy, ale i konzumace masa, ryb, mléka, cukru, luštěnin a dalších potravin, jejichž spotřebu v rámci spotřebního koše vedoucí školní jídelny měsíčně vyhotovuje.

Děti mají po celý den zajištěn pitný režim a mezi jídly jsou dodržovány vhodné intervaly. Dopolední svačina je podávána v 9 hodin, oběd ve 12 hodin a odpolední svačina v 15 hodin.

Provoz školní jídelny se řídí:

  • Vyhláškou č. 107/2005Sb. – O školním stravování
  • Zákonem č. 561/2004Sb. – Školským zákonem ve znění pozdějších předpisů
  • Zákonem č. 258/2000Sb. – O ochraně veřejného zdraví ve znění pozdějších předpisů
  • Vyhláškou č. 343/2009Sb. – O hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých
  • Nařízením Evropského parlamentu č. 852/2004 – O hygieně potravin
  • Metodikou spotřebního koše
  • Systémem HACCP (systém kritických bodů)