Pondělí
Dopolední svačina: Kefírové mléko s ovesnými sušenkami, hroznové víno, ovocný čaj 1/6/7/8
Polévka: Hovězí polévka s kapáním 1/3/7/9
Hlavní jídlo: Tomatová omáčka s italskými těstovinami a telecím masem 1/3/7
Odpolední svačina: Chléb s pomazánkovým máslem, kapie, mléko, čaj 1/7
Úterý
Dopolední svačina: Bageta se sýrem, zelenina, mléčný nápoj, čaj 1/7
Polévka: Květákový krém 1/7
Hlavní jídlo: Grilované rybí filety s bylinkami, šťouchané brambory, ovocná šťáva 4/7
Odpolední svačina: Chléb s medovým máslem, ovoce, čaj, mléko 1/7
Středa
Dopolední svačina: Krupicová kaše s grankem a jablky, citrónový čaj 1/7
Polévka: Gulášová polévka z hlívy ústřičné 1/7
Hlavní jídlo: Mexická pánev s krůtím masem, pečivo, ovocná šťáva 1/7
Odpolední svačina: Houska s hanáckou pomazánkou, paprika, čaj, mléko 1/7
Čtvrtek
Dopolední svačina: Bageta s finskou rybí pomazánkou, ovoce, čaj, mléko 1/4/7
Polévka: Špenátová polévka s krutonky 1/7
Hlavní jídlo: Holandský řízek s máslovými bramborami, okurka, ovocná šťáva 1/3/7
Odpolední svačina: Chléb s budapešťskou pomazánkou, zelenina, mléčný nápoj, čaj 1/7
Pátek
Dopolední svačina: Chléb s mrkvovou pomazánkou, zelenina, mléko, čaj 1/7
Polévka: Zeleninový vývar s nočky 1/3/7
Hlavní jídlo: Barevný bulgur se zeleninou sypaný sýrem, okurka, ovocná šťáva 1/7
Odpolední svačina: Mramorový skořicový řez, ovoce, čaj 1/3/7
Změna jídelníčku vyhrazena
Označování alergenů je legislativně stanoveno na datum od 13.12.2014 v souladu s potravinovým právem
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
- Obiloviny obsahující lepek – nejedná se o celiakii, výrobky z nich
- Korýši a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
- Vejce a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
- Ryby a výrobky z nich
- Podzemnice olejna (arašídy) a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Celer a výrobky z něj
- Hořčice a výrobky z ní
- Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
- Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
- Měkkýši a výrobky z nich
Dětem i zaměstnancům je poskytována plnohodnotná a vyvážená strava dle výše uvedených předpisů pro školní stravování. Je zachována vhodná skladba jídelníčku, dodržována technologie přípravy pokrmů a nápojů. Konceptem zdravého stravování není pouze konzumace ovoce, zeleniny a racionální výživy, ale i konzumace masa, ryb, mléka, cukru, luštěnin a dalších potravin, jejichž spotřebu v rámci spotřebního koše vedoucí školní jídelny měsíčně vyhotovuje.
Děti mají po celý den zajištěn pitný režim a mezi jídly jsou dodržovány vhodné intervaly. Dopolední svačina je podávána v 9 hodin, oběd ve 12 hodin a odpolední svačina v 15 hodin.
Provoz školní jídelny se řídí:
- Vyhláškou č. 107/2005Sb. – O školním stravování
- Zákonem č. 561/2004Sb. – Školským zákonem ve znění pozdějších předpisů
- Zákonem č. 258/2000Sb. – O ochraně veřejného zdraví ve znění pozdějších předpisů
- Vyhláškou č. 343/2009Sb. – O hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých
- Nařízením Evropského parlamentu č. 852/2004 – O hygieně potravin
- Metodikou spotřebního koše
- Systémem HACCP (systém kritických bodů)